Fagplan og oversikter
Generell info
fredag 28. januar 2011
Gi lyd! Gjerne med trøkk!
onsdag 26. januar 2011
Siste del av animasjonsfilmen om drager
Forenkling av form
tirsdag 25. januar 2011
Konturtegning som skulptur
Edvard Munch og hunden
torsdag 20. januar 2011
Å tegne med kull
onsdag 19. januar 2011
Hva gjør de forskjellige kunstgruppene akkurat nå?
Mangakurset fortsetter i vårsemesteret
Sjanger: Hvis fortellingen din hadde vært en film du skulle kort gjenfortelle – hva slags type film er det? Komedie, drama, spenning, mysteriet, tragedie osv.
Karakter – finne hovedperson. Hva slags person er det? Fysiske kjennetegn og indre karakter
Miljø – Etablere stemning gjennom beskrivelse av sted. Det kan være en idé å starte fortellingen med en god miljøbeskrivelse, så vi vet hvor hovedpersonen er.
Hvis historien starter med en reise; hvor er vi? Hvilket himmelstrøk? Er vi ved havet, i en by, i ørkenen, på en fjelltopp osv?
Hvem er hovedpersonen sammen med? Etablere noen bifigurer som du også vet litt om hvordan ser ut.
Handling Noter ned noen stikkord om hvordan fortellingen skal bygges opp. Du kan skrive det som en minifortelling på noen få setninger.
Celestin har gjort grundig forarbeid med å definere hvilke elementer han vil ha med i fortellingen.
Lag gjerne små skisser – post-it lapper er fine fordi de er lette å ommøblere hvis du får en idé underveis om noe som bør forandres. Ikke legg masse arbeid ned i skissene. Tegn gjerne ’fyrstikkmenn’.
Når du begynner å bli fornøyd med grunnfortellingen kan du begynne å tenke litt over design. Studer serier du selv liker godt. Hvordan begynner fortellingen? Hvordan er plasseringen av store og små bilder? Er det snakkebobler? Hva slags skrift brukes i ’lydbeskrivelser'?
Husk retning i fortellingen. Det er lurt å tenke på hvilken vei personene beveger seg så det blir tydelig for tilskueren hva du vil fortelle. (Hovedregel: Beveg figurene fra venstre mot høyre).
tirsdag 18. januar 2011
2011 - hva gjør kunstgruppene i Fet kulturskole?
I dette semesteret kommer vi til å jobbe med samme hovedtema - uansett hvilken gruppe barna er, og uavhengig av alder og ferdighsnivå.
Følelser – hvordan uttrykker vi dem i bilder?
Her stiller vi på lik grunn uansett alder og kunnskap, vi har alle sammen opplevd forskjellige følelser - og vi uttrykker dem på vår egen måte.
Hvilken farge har sinne? Hvis man skulle bruke prikker, bølger, streker - hvordan kan man uttrykke lykke? Eller lengsel?
Vi snakket en del om Edvard Munch, om hvordan han bestemte seg for at det ikke var noen vits å male ’som virkeligheten i’ etter at fotoapparatet ble oppfunnet. Han ville heller male det som ikke synes så godt på bilder; de følelsene vi har inni oss.